Jos tulevan kesän matkasuunnitelmia haluaa ryhtyä pohtimaan, saattaa valinnanvaraa olla vähän turhankin paljon. Valintaa ei ole helppo tehdä, kun kotimaa tarjoaa niin monimuotoiset mahdollisuudet matkailuun. Erilaisia vierailukohteita on pilvin pimein, mutta tietyt kaupungit heräävät eloon aivan erityisellä tavalla kesän korvilla. Seuraavaksi esitellään muutama ehdottomasti tutustumisen arvoinen suomalainen kaupunki, joissa kotimaassa matkaillessa kannattaa käydä piipahtamassa.

Porvoo

Porvoo on perinteisimpiin lukeutuva eteläsuomalainen kaupunki, joka nousee täyteen loistoonsa kesällä. Se tarjoaa matkailijoille viihtyisän vanhankaupungin, jossa kelpaa käyskennellä tunnelmasta nautiskellen. Porvoota halkovan jokirannan varrelle voi pysähtyä esimerkiksi sen lukuisiin kahviloihin siemailemaan kupposta maisemia ihaillen. Porvoo tunnetaan myös useista pikkuputiikeistaan ja herkkuja tarjoilevista puodeistaan, jotka tekevät siitä tavattoman charmikkaan.

Yyteri

Yyteri sijaitsee Porissa ja tarjoaa ainutlaatuisia rantaelämyksiä, jollaisia ei välttämättä kuvittelisi Suomesta ylipäätään löytyvän. Yyteri tunnetaan nimittäin vaikuttavista hiekkadyyneistään, joiden lomassa kelpaa pelailla rantalentistä, rakennella hiekkakakkuja, kokeilla lainelautailua tai vaikkapa telttailla. Yyterin uimarantaa voi suositella myös lapsiperheille sen mataluuden ansiosta.

Uusikaupunki

Varsinais-Suomessa noin tunnin ajomatkan päässä Turusta sijaitseva Uusikaupunki on sympaattinen merellinen kaupunki, joka uinuu talvet ja puhkeaa kukkaan kesällä. Uudenkaupungin suurin vetonaula on sen kuuluisa vierasvenesatama, jonne purjehtii kesällä kymmeniä veneitä viettämään leppoisia kesäpäiviä. Uudestakaupungista löytyy myös tietenkin matkailijoiden määrää kasvattanutta autoteollisuutta, joka innostanee etenkin matkaseurueen miespuolisia jäseniä.

Hossa

Suomussalmen Hossa on ehkä etenkin etelässä asuville suomalaisille hieman tuntemattomampi matkailukohde. Se on kuitenkin nyt 100-vuotisen Suomen juhlavuonna nimetty vuoden kansallispuistoksi, joten nyt on korkea aika käydä tutustumassa Kainuun sydämessä vierailijoita kutsuvaan retkeilyalueeseen. Hossa on kesällä miellyttävä kohde, joka tarjoaa jokaiselle jotakin. Kalastusintoilijoille Hossasta löytyy mainioita kalastusmahdollisuuksia ja mikäli historia kiinnostaa, on Hossasta löydetty paljon vanhoja kivikaudenaikaisia kalliomaalauksia.

Hanko

Hanko on kenties ikonisin kesäkaupunki, onhan se sentään maamme eteläisin sijainniltaan! Hanko tarjoaa matkailijoille lähes kolmenkymmenen kilometrin pituisen hiekkarannan ohella monenlaista muutakin luontoa. Erityisesti veneilijät hakeutuvat Hankoon kesän lämpiminä päivinä nauttimaan pienen kaupungin vieraanvaraisuudesta ja palveluista.