Helsingin keskustassa Kaartinkaupungin ja Punavuoren kaupunginosien rajalla on kaksi aatelismies Robert Henrik Rehbinderin mukaan nimettyä peräkkäistä katua: Iso Roobertinkatu ja Pieni Roobertinkatu. Nämä Erottajanpuiston vieressä sijaitsevat kadut erottaa toisistaan Yrjönkatu. Tuttavallisemmin katuja kutsutaan nimillä Isoroba ja Pikkuroba.

Vilkasta kaupunkielämää ja rauhallisia vanhoja rakennuksia

Iso Roobertinkatu on näistä kahdesta vilkkaampi ravintoloineen ja kauppoineen. Pikkuroba on rauhallisempi ja voi siksi soveltua Isorobaa mukavammin majoittumiseen. Isoroballa sijaitsee vain muutama yksityistahon vuokraama huoneisto, mutta Pikkuroballa on upea lilla roberts hotelli.

Pikkuroba on kahden korttelin pituinen pienten kivijalkaliikkeiden ja arvohuoneistojen katu. Isoroballa on mittaa neljä korttelia, joista kahden korttelin osuus on kävelykatua. Tämä tekeekin Isorobasta suositun terassi- ja ravintolakadun.

Isoroban ravintolat

Isoroban alussa sijaitsee moderni kasvisravintola Yes Yes Yes. Jo pidempään paikalla ollut ravintola selvisi yli koronavuosien ja tarjoaa ruokaa illalla yhteentoista asti.

Zaap Isan Thai Street Food on kadun uusimpia ravintoloita. Helsingin thairavintoloiden joukossa tämä on uusi erikoisuus, koska se tarjoaa kaakkoisthaimaalaista katuruokaa useimpien thairavintoloiden tarjotessa mausteisia curryja ja tunnetumpaa perusmenua.

Isoroban tarjonta on kansainvälistä. Meksikosta ja Frida Kahlosta inspiroitunut Bar Llamas on ollut paikallaan jo yli 10 vuotta. Sieltä saa pientä syötävää ja baari on auki kello kahteen tai kolmeen öisin.

Moshi moshi pitää sushibuffettiaan viikon jokaisena päivänä Isoroban ja Annankadun kulmassa. Sushin lisäksi buffetista saa lämpimiä ruokia ja salaattia. Myös á la carte löytyy.