Joulukuussa 2021 valmistunut Helsinki-Vantaan lentoaseman kakkosterminaalin jättiremontti on kerännyt ihastusta matkailijoissa ympäri maailmaa. Futuristinen arkkitehtuuri ja matkailijoiden tarpeita ajatellen luotu palvelukonsepti ovat tehneet vaikutuksen myös kansainvälisillä ranking-listoilla, sillä Helsinki-Vantaan lentokenttä on päässyt maailman parhaiden lentokenttien listoille jo useampana vuonna.

Helpompaa matkustamista

Suunnittelun keskipisteessä pidettiin matkustajille helpon ja sulavan liikkumisen luomista. Tämä ei pelkästään jää lentokentän seinien sisäpuolelle, vaan lisäksi pääsyä lentokentän tiloihin on pyritty helpottamaan monipuolistamalla julkisia kulkuneuvoja, lisäämällä parkkipaikkoja sekä asentamalla uusia sähköautojen latauspisteitä.

Myös lentokentän palveluihin on panostettu huimasti. Lukuisien ravintoloiden lisäksi lentokentän yhteydessä toimiva Airport Hotel Helsinki on saanut uuden ilmeen ja on valmiina vastaanottamaan tuhansia yöpyviä matkustajia vuoden jokaisena päivänä. Kyseessä on Helsingin ainoa lentokentän sisällä toimiva hotelli, joten sen asema matkailussa on tärkeä.

Vaikka remontti on massiivinen ja siihen on kulunut valtava määrä rahaa, päämäärä on selkeä – Helsinki-Vantaan lentokentän kävijämäärien odotetaan kasvavan hurjasti. Ennen kaikkea lentokentän rooli koko Euroopan ja Aasian välisen lentoliikenteen keskipisteenä on tärkeä, sillä lukuisat Aasiasta Eurooppaan lentävät koneet tekevät välilaskun nimenomaan Helsinki-Vantaalle.