Kun noin kolmasosa koko Suomen pinta-alasta on Järvi-Suomea, ei se voi tarkoittaa mitään muuta kuin valtavaa määrää vesistöjä, lahtia, poukamia, saaria ja luotoja. Vaikka alueella onkin runsain mitoin teollisuutta, on se silti onnistunut pysyttelemään tavattoman rauhallisena, vehreänä ja idyllisen kauniina alueena.

Saimaa ja Savonlinna kannattaa kokea

Erityisesti Järvi-Suomen itäiset osat ovat kerrassaan upeita harjuineen. Esimerkiksi Saimaan sydämessä sijaitseva Savonlinna tarjoilee matkailijoiden ihasteltavaksi lukemattomia saaria sekä tietenkin vanhan, keskiaikaisen linnan, jossa järjestetään kesäisin kuuluisat oopperajuhlat. Hieman pohjoisemmassa Kallaveden rannoilla sijaitsee Kuopio, josta löytyy aivan omanlaistaan karismaa sekä roppakaupalla mielenkiintoisia museoita.

Suomalaiset ovat mökkikansaa

Järvi-Suomea voidaan pitää suomalaisten keskuudessa kaikkein suosituimpana lomanviettoalueena kotimaassa. Jo yli sadan vuoden ajan on Saimaan, Päijänteen ja muiden sisävesistöjen rannoille rakennettu mökkejä, joihin suomalaiset vetäytyvät rentoutumaan omassa rauhassaan. Toki alueelta löytyy myös muunlaisia lomanviettomahdollisuuksia kuten esimerkiksi lomanviettokeskukset, joista mainittakoon esimerkiksi Vuokatti.

Suomalaiset eivät kuitenkaan ole ainoita, jotka lämpenevät järvien värittämille maisemille. Esimerkiksi venäläisten matkailijoiden osuus Järvi-Suomen matkailussa on todella merkittävä. Tulevaisuudessa mahdollisuuksia alueen matkailupotentiaalin kasvattamiseen olisi enemmänkin, joten aika näyttää, millaiseen loistoon alueen turismi alkaa nousemaan.