Helsinki on monipuolinen ja mielenkiintoinen kaupunkikohde myös lasten kanssa liikkuville. Sen suurkaupunkimaista vilinää on jännittävä seurailla, ja sen alueella voi matkustaa bussilla, raitiovaunulla, lähijunalla tai metrolla. Myös kävellen tai pyörällä liikkuen pääsee moneen kiinnostavaan paikkaan. Keskustan modernin kaupunkitunnelman lisäksi kesäisin vihreässä ja vehmaassa pääkaupungissa on myös mahdollisuus nähdä luontoa. Pääkaupungista löytyy aina jotakin uutta nähtävää ja koettavaa kokeneemmallekin kävijälle. Yhteistä tekemistä löytyy niin pienten lasten kuin teini-ikäistenkin kanssa matkustaville.

Pukeutuminen sään mukaan

Helsingin sijainti Suomenlahden rannikolla aiheuttaa sen, että sää on myös kesäisin vaihteleva. Aurinkoisten ja pilvettömien hellepäivien lisäksi saadaan sateita, välillä rajuja ukkoskuurojakin, ja mereltä puhaltaa usein viileä tuuli. Lasten kanssa matkustettaessa onkin muistettava kiinnittää huomiota asianmukaiseen pukeutumiseen. Kerrospukeutuminen on Suomen kesässäkin suotavaa: tuulelta ja sateelta suojaavat päällysvaatteet kannattaa pitää matkassa mukana. Esimerkiksi https://kidsbrandstore.fi/ -verkkokaupasta saa hankittua perheen pienimmille sekä tyylikkäitä että säänmukaisia vaatteita kesäisiin retkiin pääkaupunkiseudulle.

Linnanmäki

Lapsiperheiden kesäkohteiden ykkönen on Linnanmäen huvipuisto, jossa on laajat valikoimat huvipuistolaitteita sekä pienille että isommille kävijöille, ja siellä voi kokea aitoa huvipuistotunnelmaa elämyksineen. Alueella on myös hiljainen ja harmoninen merellinen maailma Sea Life, jossa pääsee tarkkailemaan merieläimiä ympäri maailman. Linnanmäen lisäksi huimapäille on perinteisen huvipuiston lisäksi myös uudenlaisia huvittelumahdollisuuksia, jollaisia tarjoaa Seikkailupuisto Korkee Paloheinässä tai Mustikkamaalla, Korkeasaaren lähistöllä. Näissä seikkailupuistoissa on puihin rakennettuja köysiratoja, jotka tarjoavat mukavasti haastetta. Niitä on eritasoisia ja eri ikäisille.

Eläimiä ja kasveja

Linnanmäen meriakvaarion lisäksi pääkaupungissa pääsee seurailemaan jos jonkinlaisten maaeläinten elämää. Korkeasaaren perinteikkäässä eläintarhassa voi nähdä niin kotoisia kuin eksoottisia eläimiä ympäri maailman. Eläintarhan oppaat järjestävät päivän mittaan eläintuokioita, joissa kerrotaan lisää eri lajeista. Korkeasaareen kulkee silta, mutta sinne pääsee myös lautan kyydissä Kauppatorilta tai Hakaniemestä. Lähellä Malmin lentokenttää sijaitsevalla Fallkullan kotieläintilalla taas pääsee katselemaan perinteisiä suomalaisia maatalon eläimiä. Pohjois-Helsingissä sijaitsevalla Haltialan tilalla on aistittavissa maaseudun tunnelma, ja myös siellä voi nähdä kotieläimiä. Lisäksi siellä on mahdollisuus poimia herneitä ja kukkia. Kasveista kiinnostuneille on Helsingissä nähtävää ympäri vuoden Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa, jossa on sekä ulkopuutarha että kasvihuoneet. Myös Kumpulan kaupunginosassa on tällainen kasvitieteellinen puutarha.

Suomenlinna

Omaleimainen retkikohde Helsingin edustalla on Suomenlinnan historiallinen saari. Jo matka sinne Kauppatorilta lautalla tai vesibussilla on kokemus sinänsä. Suomenlinnasta on huikaisevat näkymät merelle ja Helsingin suuntaan, ja sieltä löytyvät jännittävät merilinnoituksen rauniot käytävineen ja tunneleineen. Suomenlinnassa järjestetään lasten seikkailukierroksia ja saarella pääsee käymään sukellusvene Vesikossa. Siellä on myös mahdollisuus seurata kesäteatteriesitystä ja kauniilla säällä puistot ovat oivallinen kohde piknikille. Lisäksi Suomenlinnassa on lelumuseo, jossa on nähtävillä vanhoja leikkikaluja.

Uintimahdollisuuksia

Jos kesäpäivänä tekee mieli pulahtaa veteen, pääkaupungista löytyy helposti uimapaikkoja keskeisiltä sijainneilta. Uimastadion on maauimala, joka sijaitsee Olympiastadionin takana Eläintarhan alueella hyvien kulkuyhteyksien päässä. Stadionilla on kuntouintialtaan ja hyppyaltaan lisäksi lastenallas ja kahluuallas. Helsingistä löytyy myös toinen suosittu maauimala, Kumpulan maauimala Kumpulassa, jonka alueella on myös pomppulinna. Katajanokalla on vuonna 2015 avattu koko vuoden avoinna oleva merikylpylä Allas Sea Pool. Katajanokka sijaitsee aivan vilkkaan Kauppatorin kupeessa. Alueella on huikea SkyWheel Helsinki -maailmanpyörä näkymien katseluun korkealta. Katajanokalla on myös mahdollisuus katsella noin kymmenen minuutin mittaista elokuvaa todentuntuisilla 4D-tehosteilla. Tällainen on mahdollista Fly Tour Helsinki -nimisessä teatterissa, jossa näytöksen ikäraja on 5 vuotta.