Suomi on ihastuttava maa, joka on täynnä jokia, järviä, peltoja, metsiä, koskia, puita ja puutarhoja. Suomi on paljon muutakin, ihmisiä, eläimiä, kaloja, lintuja ja kaikenlaista muuta mukavaa. Suomessa on maailman puhtain luonto, rikkaimmat kalavedet, häikäisevän sininen taivas ja päättymätön, aava meri. Ei ole siis ihmekään, että kotimaan matkailu on kasvattanut vuosi vuodelta suosiotaan, sillä kiinnostus oman maan upeisiin kohteisiin lisääntyy jatkuvasti.

Varsinais-Suomi

Viehättävä Naantali

Naantali on ihastuttava kesäkaupunki Varsinais-Suomen sydämessä. Naantalin tunnetuimpia paikkoja ovat satumainen Muumimaailma ja tasavallan presidentin kesäasuntona oleva Kultaranta. Kesäkuussa järjestettävät Naantalin musiikkijuhlat ja merelliset retket Turun saaristoon saavat niin läheltä kuin kaukaakin tulevat matkailijat haukkomaan henkeään ihastuksesta. Seilin saari, Utön kalliot ja lumoava Airisto luovat ikimuistoisia hetkiä jokaisen matkailijan sydämeen.

Nostalginen Turku

Suomen nostalgisesta pääkaupungista Turusta löytyy aitoa maaseutua, vehreää saaristoa ja vilkasta kaupunkielämää. Turun linna on kaikkien kaupunkilaisten ja matkailijoiden tuntema kaupungin tunnettu nähtävyys. Aurajoen ranta, Turun kauppatori, Tuomiokirkko ja Turun Linna ovat ainutlaatuisia nähtävyyksiä, jotka jokaisen matkailijan on nähtävä.

Turun monipuolinen ravintolaelämä huikeine tapahtumineen, herkullisine aterioineen ja loistavine juomineen tyydyttävät vaativimmankin kulinaristin tarpeet. Turun murre on ainutlaatuinen “kieli”, josta jokainen matkailija oppii ainakin sanan tai kaksi – ehkä enemmänkin. Tule siis ystävälliseen ja laajan kulttuuritoiminnan omaavaan Turkuun, joka pitää jokaisesta vieraastaan todella hyvää huolta.

Pohjois-Karjala

Kolin kansallispuisto

Koe unohtumattomia luontoelämyksiä Kolin upeassa kansallispuistossa. Itä-Suomen luontokohteista tunnetuin on Koli, joka avaa huikeat maisemat Suomen neljänneksi suurimmalle järvelle Pieliselle.

Ukko-Koli ja Paha-Koli ovat olleet jo useiden vuosien ajan todellisia matkailijoiden suosikkikohteita. Kolilla voi myös hoitaa terveyttään paitsi upeita luontokohteita ihailemalla myös nauttimalla herkullisesta ruoasta ja hyvää tekevistä hoidoista Kolin kahdessa kylpylähotellissa.

Kolin kansallispuistosta lumoutuneena saattaa joskus tehdä mieli rakentaa vaikka oma maja johonkin kodin lähellä sijaitsevaan puuhun, josta voi ihailla kotoisia luontomaisemia. Tarvittava puutavara löytyy lähimmästä Byggmax-myymälästä.

Länsi-Suomi

Satakunnan hienoimpiin nähtävyyksiin kuuluu ainutlaatuinen Vanha Rauma, joka kuuluu ainutlaatuisiin Suomen Unescon maailmanperintökohteisiin.

Raumalla on ihanaa vierailla, sillä kesäinen kävely maalaiskaupungin kapeilla kujilla ja kaduilla vie matkailijan nostalgiseen muistojen aikaan. Pienen, mutta kuitenkin tunnetun, satama- ja teollisuuskaupunki Rauman kaduilla, liikkeissä ja puistoissa on rauhoittava ja iloinen tunnelma.

Jokaisen Rauman kävijän pitää myös maistaa herkullista lapskoussia, aitoa merimiesten ruokaa, jota Rauman Pitsiviikoilla tarjotaan. Raumalla on upeat luonto- ja matkailuelämykset, joihin kannattaa ajan kanssa tutustua.

Yyterin upea uimaranta ja pehmeät hiekkadyynit

Hiekkaranta kutsuvat vuosittain kaikenikäisiä matkailijoita eri puolilta Suomea ja aina ulkomaita myöten. Yyterin kuuluisa valkea hiekkaranta dyyneineen on kuusi kilometriä pitkä hieno ja ainutlaatuinen luontokohde Satakunnan sydämessä.

Merellinen Yyteri tarjoaa upeita luontoelämyksiä, majoitusta ja maistuvaa ruokaa. Yyterin huikea hiekkaranta on matala eli alue sopii hyvin myös lapsiperheille. The Guardian -lehti listasi Porissa sijaitsevan Yyterin Euroopan upeiden rantojen listalle.

Kainuu

Hossa

Suomussalmen kunnassa sijaitseva Hossan kaunis luonto- ja retkeilyalue on Suomen satavuotisjuhlavuoden vehreä kansallispuisto. Alueella voi leiriytyä, kalastaa ja tutustua myös arvokkaisiin kivikautisiin kalliomaalauksiin.

Uudenmaan maakunta

Söderskärin majakka

Söderskärin majakka ottaa vuosittain useita yksittäisiä matkailijoita ja matkailijaryhmiä vastaan kesäisten päiväretkien merkeissä. Idyllisellä Majakka-tasanteella sijaitsee kahvila, jossa voi nauttia kupposen kahvia pullaa ja voileipää ihaillen merellistä ympäristöä. Majakassa voi yöpyä ja saunoa paikan päällä upeassa rantasaunassa.