Yhä useampi kissan omistaja haluaa ottaa lemmikkinsä mukaan lomalle ja kotimaassa tämä onnistuukin yllättävän helposti, sillä kotimaassa matkaileva kissa ei tarvitse passia rajojen ylittämiseen. Kissan kanssa voi viettää yllättävän aktiivisen ja monipuolisen loman, kunhan lemmikin lomailuun varautuu huolella tämän artikkelin vinkkien avulla.

Kissan valjaat lomailevalle lemmikille

Hanki laadukkaat kissan valjaat lomalle Zoo.fi-verkkokaupasta. Valjaat kannattaa hankkia hyvissä ajoin ennen yhteistä lomaa, jotta kissa ehtii totutella valjaisiin ennen loman alkua. Kissan kanssa kannattaa harjoitella myös ulkoilua kaikessa rauhassa ennen matkaa. Kun kissalla on hyvin istuvat valjaat ja kissa on tottunut liikkumaan niissä, voi kissan kanssa ulkoilla myös loman aikana. Näin myös kissa saa lomalla uusia virikkeitä ja pystytte tekemään monia asioita yhdessä.

Ellei kissalla ole sirua, kannattaa kissalle harkita varmuuden vuoksi myös kaulapantaa, jossa on sinun puhelinnumerosi. Kissa voi nimittäin mennä uudessa majapaikassa paniikkiin ja pyrkiä karkuun. Puhelinnumero kaulapannassa voi auttaa karannutta kissaa löytämään takaisin kotiin. Toisaalta ihan joka kissa ei kaulapannasta nauti, minkä lisäksi kannattaa varmistaa, ettei kissan ole mahdollista kuristua pantaansa. Taluttamiseen kissan pantaa ei kannata käyttää, vaan tätä tarkoitusta varten tulee kissalle hankkia tukevat valjaat. Lisäksi kissan siruttaminen on aina suositeltava vaihtoehto!

Rinkka aran kissan ulkoiluun lomalla

Kaikki sisäkissat eivät välttämättä pidä valjaissa ulkoilussa. Hieman aremmalle kissalle kannattaakin harkita laadukkaan kantorinkan ostamista. Rinkassa lemmikki kulkee näppärästi omistajan mukana loman aikana ja voi tarkastella uusia maisemia kaikessa rauhassa rinkan suojasta. Näin lemmikki saa uusia virikkeitä omistajansa kanssa, vaikkei varsinaisesti astuisi tassullakaan maan kamaralle.

Kuljetushäkki tai oma autonpenkki kissalle

Matkaa varten tarvitset lemmikillesi kuljetushäkin tai -laukun. Löydät myös häkkejä ja laukkuja Zoo.fi-verkkokaupasta. Varmista, että kissalla on mahdollisimman mukava olla kuljetushäkissä. Esimerkiksi mukava viltti, jossa on kissalle tuttu tuoksu, auttaa kissaa rauhoittumaan matkan aikana. Kuljetushäkki toimii paikan päällä kissan mukavana nukkumapaikkana, jossa sillä on kiva olla, vaikka paikka onkin kissalle vieras.

Kovin lämpimällä kesäsäällä kuljetushäkin pohjalla voi käyttää tarvittaessa viilennysmattoa. Lentokoneella matkustettaessa tulee varmistaa, että kuljetuskoppa täyttää lentoyhtiön vaatimukset. Varmista myös etukäteen, matkustaako kissasi matkustamossa vai ruumassa.

Jos matkustat lomalle omalla autolla, voi myös kissan oma autonpenkki olla hyvä vaihtoehto. Zoo.fi-verkkokaupassa tällainen kissalle tarkoitettu autonpenkki maksaa noin 100 euron molemmin puolin.

Feliwayn tuotteet rauhoittamaan matkustavaa kissaa

Feliwayn tuotteet, kuten tuoksua levittävät diffuusorit, erilaiset haihduttimet ja turvallisuusferomoni-suihkepullo ovat oivallisia keinoja lievittää matkustavan kissan stressiä. Löydät myös näitä tuotteita näppärästi ja nopeasti Zoo.fi-verkkokaupasta. Myös kissanminttua kannattaa kokeilla matkaa ja uusia paikkoja stressaavan kissan piristämiseen.

Muuta muistettavaa kissan kanssa matkustettaessa

Kotimaassa matkustettaessa kissa ei tarvitse passia, mutta ulkomaan matkalle passi tulee muistaa pakata mukaan – osa kissoista matkustaa siis mukanaan passi ja hammasharja, ihan niin kuin me ihmisetkin! Kissa saattaa jopa muuttaa ulkomaille yhdessä omistajansa kanssa.

Lisäksi kissalle kannattaa pakata mukaan tuttua ja mieleistä ruokaa, ettei kissan herkkä vatsa mene sekaisin ruuan vaihtumisen vuoksi. Pakkaa mukaan myös näppärät ruoka- ja juomakipot, muutama mieleinen lelu ja kissan mahdolliset lääkkeet. Mieti myös etukäteen, kuinka kissa hoitaa vessareissut majapaikassa.