Kotimaan matkailu on viime vuosina ollut huikeassa nousussa! Kysymys ei ole pelkästään Covid 19 -pandemian tuomasta kotimaan matkailijoiden kasvusta, vaan innokkuus lomailla kotimaan matkailukohteissa jatkaa koko ajan kasvuaan. Suomalainen matkailuteollisuus tarjoaa sekä elämyksiä että työtä joko suoraan tai epäsuorasti monille matkailualan ammattilaisille.

Lomailetko vai käytkö reissutyössä?

Oletko lähdössä lomalle retkeily/asuntoauton kanssa vai käytkö työsi puolesta saman päivän aikana useammalla paikkakunnalla? Jos toimit edustajana tai esimerkiksi lukkofirman omistajana, niin työtä saattaa olla niin paljon, että yövyt paikallisissa hotelleissa. Hyvä unen saanti maukkaine aterioineen antaa virtaa seuraavaan päivään. Mietihän minkälaisella ajoneuvolla olet matkassa? Jos kysymyksessä on huolto/pakettiauto, niin tarvitsisiko autosi lisää hyllyjä, jotta esimerkiksi työkalut pysyisivät esillä ja hyvässä järjestyksessä?

Ei hätää, kaikkeen on ratkaisu, kuten sanotaan. Hanki huoltoautosi pakettiauton hyllyt kuntoon kätevästi verkossa. Pakettiauton hyllyt, laatikostot ja vetolaatikostot, työkalutaulut, kone- ja lastausrampit sekä nostimet tarjoavat selkeyttä ja siisteyttä, jonka lisäksi ne ovat myös törmäystestattuja. Minkälaisilta ajoneuvosi pakettiauton hyllyt parhaillaan näyttävät? Tutustu tuotteisiin jo tänään ja tee elämäsi hankinnat helposti netissä!

Upeaa eksoottisuutta ja ainutlaatuisia kohtaamisia

Joko sinä olet lomaillut kotimaan monipuolisissa matkailukohteissa? Lapin ainutlaatuisen lumon lisäksi, hienoja matkailukohteita löytyy joka puolelta Suomea. Suomi on erityisesti mahtavan kauniiden luontokohteiden ykkösmaa, mutta kotimaasta löytyy paljon muutakin. Teattereita, uimarantoja, leirintäalueita, urheilua, kulttuuria, konsertteja, shoppailua, hyvää ruokaa ja juomaa, eli kaikenlaista mukavaa lomalaiselle Keski-Euroopan tyyliin.

Matkailijan “bucket list” -lista

Poimi seuraavalta listalta itsellesi, ystävillesi ja läheisillesi kaikki ne ihanat kohteet, joissa on lähes suorastaan pakko vierailla muutaman kerran elämässä. Jos lomailusuunnitelmat ovat vielä auki, ei mitään hätää. Mielenkiintoisia vierailukohteita on kotimaa tulvillaan!

 • Fiskarsin ruukkialue, Raasepori

Fiskarsin hienolla ruukkialueella on tarjolla peräti 30 yrittäjän palveluja. Tarjolla on luontoelämyksiä, ainutlaatuisia tuotteita, upeaa maisemaa ja shoppailua.

Kannattaa tulla vaikka pidemmältäkin!

 • Mathildedalin ruukkikylä, Salo

Mathildedalin ruukkikylä sijaitsee Teijon kansallispuiston kupeessa, nähtävissä myös ihania kesyjä alpakoita.

 • Porkkala. Kaunis Porkkala upeine kallio- ja merimaisemineen, bongaa upeita luonnon näytelmiä myrskyjä ja upeita lintuja pienistä suurempiin.
 • Pispala, Tampere. Korkealla soraharjulla sijaitsee nostalgisen upea puutaloalue, josta hieno näkymä läheiselle Pyhäjärvelle.
 • Neitvuori, Mikkeli. Ihana paikka, jota kutsutaan toiseksi Koliksi.
 • Turun saariston rengasreitti. Hieno klassikkoreitti, joka on pituudeltaan 250 kilometriä. Upeat Varsinais-Suomen maisemat kutsuvat sinut taittamaan reitin polkupyörällä, autoillen tai moottoripyörällä valintasi mukaan.
 • Vattaja, Kokkola.

Kokkolan Lohtajalla sijaitseva ainutlaatuisen kaunis paratiisiranta, Vattaja.

Vattajan hiekkaranta on kaikkineen 15 kilometriä pitkä.

 • Pallas-Yllästunturin kansallispuisto. Henkeä salpaavan kumpuileva kansallismaisema, jonka lävitse kulkee upea Hetta-Pallas -vaellusreitti. Tutustu paikan päällä myös Hannukurun puusaunaan ja jääkylmään tunturilampeen.
 • Yyterin dyynialue, Pori
 • Kalajoen Hiekkasärkät
 • Vanha Rauma
 • Seilin saari, Turku